Festivalen 2021

Festivalen 5-7 augusti 2021

Vi satsar på att ha en festival i år. Vi ska äntligen fira 35-årsjubileum. Budgeten är lagd så att vi ska klara festivalens ekonomi även om restriktionerna innebär 50 personer som maxantal i publiken. Det blir väldigt tight, så om vi får nya sponsorer blir vi jätteglada!

Stråkkvartett denna gång blir Weberkvartetten, ett kärt återseende för många. Vi kommer också att ha en blåsarkvintett bestående av mycket begåvade studerande musiker från Musikhögskolan. Laura Michelin flöjt, Hannes Heinemann oboe, Gustav Wetterbrandt klarinett, Daniel Handsworth fagott och Alma Heinemann valthorn. Dessutom kommer Thomas Rudberg på piano och  Filip Lundberg cello. Stipendiat blir Jonna Simonsson. Till kavalkaden på lördagen kommer Clara Bystrand och Ghazwan Numan!

Elisabet som under alla år lagt ned sin själ i arbetet med festivalen har lovat ställa upp som invigningstalare. Konstnärliga ledare är som vanligt Tobias Carron, flöjt och Mats Widlund, piano. De två ingår också naturligtvis i musikerskaran.

Barnkonserten i år heter Surr vi får då njuta av klarinett Lotta Pettersson van den Poel och harpa Clara Heinemann på barnkonserttid 12:00 på lördagen.

Nu håller vi tummarna att festivalen kan bli av och att vi får vara fler än 50 st. Vill ni vara säkra på att vara en av de 50 i publiken kan ni boka biljett på kmf. sandviken@gmail.com redan nu.

Hälsningar från Styrelsen genom Hélène