Program

Säsongsprogram hösten 2023

Kosmos Ensemble Lördagen 14 oktober kl 16:00 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken

Harriet Mackenzie, violin, Meg-Rosaleen Hamilton, viola, Miloš Milivojevic, ackordeon

Som ensemble delar Kosmos en passion för improvisation och musik från hela världen, grundat i den klassiska musikens disciplinerade förhållningssätt. Här får vi i nya arrangemang av och för ensemblen stifta bekantskap med musik från en rad olika kulturer och musikstilar. Vildsint romskt fiolspel, emotionellt laddad judisk och grekisk musik leder utan avbrott över till en passionerad tango. Vi hör japanska, polska, svenska sånger och skotsk reel tillsammans med referenser till klassik musik.

Foto: Elaine Ferguson

Marmen Quartet Söndag 26 nov kl 16:00 Musikverket Kulturcentrum Sandviken

Johannes Marmen, violin Ricky Gore, violin Bryony Gibson-Cornish, viola Steffan Morris, cello

Tre mycket olika tonsättare visar bredden på stråkkvartettens möjligheter. Mozarts sofistikerade klarhet i musik tillägnad Haydn, Debussys eldiga och enda stråkkvartett som pekar fram emot hans mogna tonspråk och Toru Takemitsus litterärt inspirerade A Way of a Lone med tydliga kopplingar till Debussys musik. Marmenkvartetten bildades vid Royal College of Music i London 2013 och vann snart erkännande vid kammarmusiktävlingar. Med sin förmåga att ingjuta vitalitet och intensitet i sina konserter har ensemblen etablerat sig som en av de mest övertygande och inspirerande nya talangerna inom kammarmusiken.

Marmen Quartet 2021 Photo: Marco Borggreve

Säsongsprogram våren 2024

Pontus Carron Dialoger Lördag 20 jan 16:00 Musikverket Kulturcentrum Sandviken

Pianisten Pontus Carron är en av Nordens mest prisade unga pianister just nu – här i ett program som sömlöst väver samman barocken, den moderna pianomusiken och 150-årsjubilaren Sergei Rachmaninov

Foto: Magnus Persson

BaraBarock: Lördag 10 feb 16:00 Kanalkyrkan Sandviken

Emma Fagerström, sopran, Yael Tishler, blockflöjt, Johannes Rydén, cello och Kerstin Baldwin Sterner, cembalo. Ensemble BaraBarock specialiserar sig på musik från 1600-1700-talen och framför såväl vokal musik som instrumental musik från några av barockens största kompositörer, men även från sådana som är mindre kända, eller till och med bortglömda.

Vi har redan haft en konsert med BaraBarock som var helt fantastisk men med en alldeles för liten publik, så nu får alla en ny chans att uppleva denna konsert.

Trio Wendel Dominique Johansson Astor with friends Lördag 9 mars kl 16:00 Musikverket Kulturcentrum Sandviken

Olof Wendel, vibrafon, Jonas Dominique, bas, Madeleine Johansson, flöjt

I detta program får vi höra musik av Astor Piazzolla, tangomästaren från Argentina, och musik av kompositörer som inspirerat honom i hans komponerande.

Horntrio Lördag 20 april kl 16:00 Kanalkyrkan Sandviken

Ben Goldscheider valthorn, Richard Uttley, piano och Callum Smart, violin. Programmet ej klart ännu men detta är mycket välrenommerade musiker från England.

Familjekonsert Lördag 27 april kl 12:00 Unge Per Gynt med Lupuskvintetten

Lupuskvintetten: Lovisa Stenberg, tvärflöjt, Britta Holger, oboe, Fredrik Stenberg, klarinett
Johanna Hedlund, valthorn, Olivia Rydqvist, fagott
Britta Holger har gjort bearbetningen av orkestersviten av Edvard Grieg
och Fredrik Stenberg har skrivit manus till ”Unge Peer Gynt”

Detta är en del i Kulturcentrums serie Familjelördag med fritt inträde.