Program & biljetter

Säsongsprogram hösten 2022

Ung&lovande Theo&Julia: Fredag 30 sept 18:30 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken

Vinnare av 2021 års final av Ung & Lovande blev Theo Hillborg, saxofon och Julia Isaksson, piano. De träffade varandra under studietiden i London 2017 vid Royal Academy of Music i London. Under sin tid i London har Julia & Theo haft lektioner för bland annat Kathryn Stott, Bengt Forsberg och Simon Haram. Julia & Theo har redan utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. I repertoaren strävar de efter att tänka lite ”outside the box”. Duon blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassisk och modern musik.  

”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.” – Juryns motivering 

BaraBarock: Onsdag 19 oktober  19:00 Kanalkyrkan Sandviken

Emma Fagerström, sopran, Yael Tishler, blockflöjt, Johannes Rydén, cello och Kerstin Baldwin Sterner, cembalo. Ensemble BaraBarock specialiserar sig på musik från 1600–1700-talen och framför såväl vokal som instrumental musik från några av barockens största kompositörer, men även från sådana som är mindre kända, eller till och med bortglömda.

Dudok quartet: Lördag 19 november 16:00 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken

Judith van Driel och Marleen Wester violin, Marie-Louise de Jong viola, David Faber cello.

Dudok Quartet från Amsterdam har fått ett rykte om sig som en av de mest kreativa och mångsidiga unga kvartetterna i sin generation. Gruppen är engagerad i att skapa unika och eklektiska program för att engagera sin publik på nya och fantasifulla sätt. Ensemblen har uppträtt på många av de stora europeiska arenorna och festivalerna inklusive Wien Konzerthaus, Beethoven Haus Bonn, West Cork kammarmusikfestival, Festival Quatuors à Bordeaux och Amsterdam String Quartet Biennale med flera.

Julkonsert med Malena Ernman:  Söndag 11/12 i Kanalkyrkan