Program

Säsongsprogram hösten 2023

Kosmos Ensemble Lördagen 14 oktober kl 16:00 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken

Harriet Mackenzie, violin, Meg-Rosaleen Hamilton, viola, Miloš Milivojevic, ackordeon

Som ensemble delar Kosmos en passion för improvisation och musik från hela världen, grundat i den klassiska musikens disciplinerade förhållningssätt. Här får vi i nya arrangemang av och för ensemblen stifta bekantskap med musik från en rad olika kulturer och musikstilar. Vildsint romskt fiolspel, emotionellt laddad judisk och grekisk musik leder utan avbrott över till en passionerad tango. Vi hör japanska, polska, svenska sånger och skotsk reel tillsammans med referenser till klassik musik.

Foto: Elaine Ferguson

Marmen Quartet Söndag 26 nov kl 16:00 Musikverket Kulturcentrum Sandviken

Johannes Marmen, violin Ricky Gore, violin Bryony Gibson-Cornish, viola Steffan Morris, cello

Tre mycket olika tonsättare visar bredden på stråkkvartettens möjligheter. Mozarts sofistikerade klarhet i musik tillägnad Haydn, Debussys eldiga och enda stråkkvartett som pekar fram emot hans mogna tonspråk och Toru Takemitsus litterärt inspirerade A Way of a Lone med tydliga kopplingar till Debussys musik. Marmenkvartetten bildades vid Royal College of Music i London 2013 och vann snart erkännande vid kammarmusiktävlingar. Med sin förmåga att ingjuta vitalitet och intensitet i sina konserter har ensemblen etablerat sig som en av de mest övertygande och inspirerande nya talangerna inom kammarmusiken.

Marmen Quartet 2021 Photo: Marco Borggreve

Säsongsprogram våren 2024

Pontus Carron Dialoger Lördag 20 jan 16:00 Musikverket Kulturcentrum Sandviken

Pianisten Pontus Carron är en av Nordens mest prisade unga pianister just nu – här i ett program som sömlöst väver samman barocken, den moderna pianomusiken och 150-årsjubilaren Sergei Rachmaninov

Foto: Magnus Persson