Program & biljetter

Program våren 2022

American Sound,  Duo Zuckerman/Kvam (Violin/Piano)     

Lördag 19 februari kl 16:00 i Kanalkyrkan


Briljant och varierad kammarmusik med toner från det stora landet i väst. Amy Beachs stort upplagda, friskt klingande violinsonat kontrasteras av intensiteten i Ellen Taaffe Zwilichs sonat i tre satser. Lägg därtill de öppna vidderna och ljuset i Coplands sonat och Gershwins jazz så får vi en spännande anrättning.

Pianisten Thormod Kvam och violinisten Philip Zuckerman presenterar verken med bakgrundsberättelser och anekdoter, och väver ihop programmet till en oförglömlig vistelse i 1900-talets Amerika.


Foto: Anna-Maria Viksten (Philip Zuckerman) / Per Sollerman (Thormod Rønning Kvam)

Svenskt och Folkligt , Elin Rubinsztein/Anders Emtell (Violin/Gitarr)

Lördag 5 mars kl 16:00 i Musikverket


I programmet blandas svensk nationalromantik i Tor Aulins fyra akvareller med folkliga tongångar i Béla Bartóks rumänska danser. Duon spelar även musik av Franz Schubert och Wilhelm Peterson-Berger med flera.

Foto: Magnus Aronson

Elin Rombo och Peter Friis Johansson ( Sång/Piano)          

Onsdag 27 april kl 19:00 i Musikverket


Vi hyllar vår meste nationalromantiker, Hugo Alfvén, som föddes för 150 år sedan. På programmet fem olika sångsamlingar från slutet av 1800-talet till början av 1920-talet. Här hörs naturlyrikern, den folkmusikaliskt engagerade och den poetiskt lyhörde tonsättaren. Program troligtvis Hugo Alfvén, 150 år.

Foto: Elias Gammelgård

Lynx Ensamble, Hälsingebarocken
Söndag 3 juli kl. 16:00 Lyran, Storvik