Program & biljetter

Säsongsprogram våren 2023

Nordic Baroque band: Söndag 17:00 29/1 Forsbacka Wärdshus

Johannes Jacobsson barockviolin, Søren Storm Larsen barockviolin, Jeanette Eriksson barockviola, Magnus Malmros barockcello och Monica Schmidt Andersen Cembalo

Ensemblen har specialiserat sig på att spela de glömda örhängena” i barockens repertoar, vilket innebär att de spelar musik som nästan eller aldrig blir spelad i Sverige och Norden. Konserten byggs upp av små kapitel där musiken varvas med berättelser ur kompositörernas liv och till viss del om verkens uppkomst. De sätter fokus på barockens tonsättare som själva valde eller som tvingades gå egna vägar.

Dahlkvistkvartetten med Per Gross: Fredag 19:00. 17/2 Musikverket, Kulturcentrum, Sandviken

Per Gross, blockflöjter, Kersti Gräntz, violin ,Gudrun Dahlkvist, violin ,Jon Dahlkvist, viola,Hanna Dahlkvist, cello  Dahlkvistkvartetten bildades 2007 och är en av Sveriges mest eftersökta kammarmusikgrupper. De utnämndes till Rising Stars säsongen 2012–2013 av Stockholms Konserthus och European Concert Hall Organisation. Dahlkvistkvartetten spelar både standardrepertoaren och 1900-talsmusik med ett speciellt fokus på nyskriven musik.

Per Gross debuterade som 15-åring som konsertsolist i Stockholms Konserthus och har sedan studerat vid Academy of Music Southern Denmark och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag är han en av våra främsta instrumentalvirtuoser.

Foto: Ellen Bergt, Peter Knutson

Heliga trefaldighets vokalensemble: Lördag 11 mars 16:00 Kanalgården, Sandviken

Heliga Trefaldighets Vokalensemble startades 2018 av körledaren Marcus Edgar och har sin hemvist i Heliga Trefaldighets kyrka i Gävle. Innan dess utgjorde en majoritet av sångarna Sandvikens Vokalensemble. Gruppen har 18 fasta medlemmar och har en blandad repertoar, med tonvikt på tidig musik och verk från 1900-talet och framåt. Sångarna är såväl goda ensemblemusiker som solister. De två senaste jularna har vokalensemblen engagerats av Gävle Symfoniorkester i Bachs Juloratorium.

Kungsbacka pianotrio: Fredag 28 april kl 19.00, Musikverket, Kulturcentrum, Sandviken

Kungsbacka pianotrio – Malin Broman violin, Jesper Svedberg cello och Simon Crawford-Phillips piano – bildades 1997 och har vunnit erkännande som en av de mest framträdande ensemblerna i sin generation. Sedan första priset vid Melbourne International Chamber Music Competition har trion framträtt vid ledande festivaler och i de betydande konsertsalarna i Europa och runt om i världen.

Kungsbacka pianotrio har både fått stipendium vid the Guildhall School of Music and Drama och senare blivit utsedda till Associate Ensemble. Medlemmarna i trion undervisar dessutom vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

Foto: Mattias de Frumerie