Information från ordföranden

Vårsäsongen avslutad med hyllning av Hugo Alfvén nu kommer följande konserter att se fram emot och boka in!

Lynx:  Söndag 3 juli kl 16:00 på Lyran i Storvik

Lynx Ensemble är en internationell grupp musiker som tog form genom sitt innovativa projekt Hälsingebarocken.  Vi hade dem bokade hösten 2020 när pandemin slog till och är väldigt glada att vi nu fått en ny chans att höra dem. 

Festival 2022:  4-6 augusti i Musikverket och Kanalkyrkan

I år går den 36:e festivalen av stapeln! Stråkkvartett blir Vertavokvartetten. Tyngdpunkten i festivalen blir som vanligt begåvade unga musiker Michele Carrara klarinett, Matilda Lindholm och Pontus Carron piano, Ylva Larsdotter violin, Jakob Koranyi cello, Sebastian Stevensson fagott och Esther Dorado Suela flöjt. Kavalkaden kommer att gästas av Christian Lindberg. Till barn och familjekonserten, Djurens Karneval kommer vi också ha med Tomas Wahlund på kontrabas. Konstnärliga ledare är som vanligt Tobias Carron, flöjt och Mats Widlund, piano. De två ingår också naturligtvis i musikerskaran.

Ung&lovande Theo&Julia: Fredag 30 sept 19.00 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken

Vinnare av 2021 års final av Ung & Lovande blev Theo Hillborg, saxofon och Julia Isaksson, piano. Duon blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassisk och modern musik.  

”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.” – Juryns motivering 

BaraBarock: Onsdag 19 oktober  19:00 Kanalkyrkan Sandviken

Emma Fagerström, sopran, Yael Tishler, blockflöjt, Johannes Rydén, cello och Kerstin Baldwin Sterner, cembalo. Ensemble BaraBarock specialiserar sig på musik från 1600–1700-talen och framför såväl vokal som instrumental musik från några av barockens största kompositörer, men även från sådana som är mindre kända, eller till och med bortglömda.

Dudok quartet: Lördag 19 november 16:00 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken

Judith van Driel och Marleen Wester violin, Marie-Louise de Jong viola, David Faber cello.

Dudok Quartet från Amsterdam har fått ett rykte om sig som en av de mest kreativa och mångsidiga unga kvartetterna i sin generation. Gruppen är engagerad i att skapa unika och eklektiska program för att engagera sin publik på nya och fantasifulla sätt.

 Julkonsert med Malena Ernman:  Söndag 11/12 i Kanalkyrkan

Varmt välkomna på alla våra konserter
Hélène Lindahl

Posted in Nyheter.